Vierde pilot Observe in Heerlen

Door op

De vierde en laatste pilot van Observe is uitgevoerd in Heerlen. Na de succesvol verlopen pilot in Enschede met het binnen Observe ontwikkelde Contextbewuste Contentselectiesysteem, volgde een tweede pilot bij onze Observe partner Schunck*, http://schunck.nl/, in Heerlen.

SchermObserveHeerlenBinnenSinds 2003 is SCHUNCK* een presentatie- en educatie-instelling op het terrein van architectuur, beeldende kunst, film, literatuur, muziek en dans en ook een volwaardig museum. Schunck* is gehuisvest in het zogenaamde glaspaleis, een gebouw uit de jaren 30 dat in 1995 werd gerenoveerd. In februari 2015 werd het SCHUNCK* Glaspaleis genomineerd als Europees erfgoed.

Op de tweede verdieping is, achter het raam, een groot digitaal scherm geplaatst, dat vanaf het plein goed te zien is. De content die wordt getoond is gerelateerd aan de activiteiten van Schunck*. Op 16 juni werd een experiment uitgevoerd met het contexbewuste contentselectiesysteem. Mede door de positie van het scherm, de tweede verdieping, werd de druktemeter deze keer buiten beschouwing gelaten. De content werd geselecteerd op basis van locatie, weer, seizoen en dagdeel. Het weer werkte mee, het was licht bewolkt en 19 graden. Het systeem draaide ook op dit scherm zonder problemen. Hierdoor kunnen we concluderen dat het ontwikkelde systeem inclusief de recommender goed werkt.

Deel deze pagina