Tweede pilot Observe succesvol uitgevoerd

Door op

Woensdag 17 februari vond de tweede pilot van het RAAK-mkb project Observe plaats op het scherm aan de voorgevel van Winkelcentrum de Klanderij in Enschede. Het ging deze keer om een pilot met het door het Observeteam ontwikkelde Contextbewuste Contentselectiesysteem.

Boven het scherm is een camera middels een hoogwerker geplaatst, zodat er foto’s gemaakt konden worden van de omgeving van het scherm. Deze foto’s konden worden geanalyseerd op de mate van drukte rondom het scherm.

Gedurende de dag had MKB parter Ngage blokken van verschillende lengtes beschikbaar gesteld om de recommender van het systeem te kunnen testen. Welke content op het scherm wordt vertoond wordt bepaald op basis van de drukte vóór het scherm, het weer (regen, temperatuur), seizoen, dagdeel en locatie.

Jaap en Irene

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 1: Jaap en Irene worden gedetecteerd door de camera die boven het scherm hangt.

Een team Observers van Saxion (lectoraten Media Technology & Design en Ambient Intelligence) en MKB partner 100%FAT waren deze dag aanwezig om de resultaten te bekijken en aanpassingen te kunnen maken. Binnenkort volgen de resultaten van de pilot.Observe 4

Deel deze pagina