STRP Biennal

Door op

Afgelopen week vond in het Klokgebouw in Eindhoven de STRP Biennal plaats. Tijdens dit tweejaarlijkse evenement  waren er (interactieve) installaties te aanschouwen en gebruiken en waren er vele performances in de avonden. Samen met kunstenaars is laten zien dat beeldschermen niet alleen onze aandacht opeisen, maar ook nieuwe creatieve ervaringen mogelijk maken. Tijdens de ‘conference for the curious’  boden diverse sprekers inzichten over de consequenties van alle schermen om ons heen en sprak Jeroen van Mastrigt-Ide zelfs over een real virtual reality waarin we ons bevinden. 

De installaties die werden tentoongesteld zijn erg interessant voor het project Observe, waarin we onder andere met studenten (herbruikbare) interactieve content voor publieke schermen gaan ontwikkelen aankomend kwartiel. Hieronder zullen de drie meest opvallende installaties kort worden toegelicht. 

De installatie ‘Mécaniques Discursives’ is een samenwerking tussen Fred Penelle (graveur) & Yannick Jacquet (filmmaker), waarbij gravures en videoprojectie samen een muur vullen met een soort ‘machinery of the absurd’, waarbij allemaal kleine kettingreacties plaatsvinden.

De ’Spotter’ van Chris Koolmees is een interactieve dansmachine, waarbij de gebruiker zowel beeld als geluid kan aansturen door te bewegen.

robert henke

De opvallende installatie van Robert Henke, genaamd Destructive Observation Field, is een laserstraal die zich richt op een plaat van zwart perspex. Onderwijl de laser het perspex langzaam aantast door de warmte, worden de laserstralen gereflecteerd op een projectiescherm waarop de semi-organische reflecties zich voortbewegen. De oppervlakte op het scherm verandert continu doordat de laser zich langzaam en willekeurig beweegt over het perspex.

Begin 2017 zal STRP Biennal weer plaatsvinden, ga voor meer informatie naar: http://www.strp.nl

Deel deze pagina