Saxion-studenten presenteren innovatieve concepten Risk Factory

Door op

“How to behave safely when you have never been in danger?”

Dat is de vraag die beantwoord kan worden in de Risk Factory, gevestigd op het voormalige vliegveld Twente. Bij de Risk Factory is het voor een ieder mogelijk om interactieve belevingsoefeningen of trainingen bij te wonen, zodat geleerd kan worden hoe je daadwerkelijk reageert in een gevaarlijke situatie en hoe je dat zou moeten doen.

Afgelopen maanden zijn Saxion-studenten van de opleiding Kunst & Techniek/Art & Technology aan de slag gegaan met de opdracht op welke manier Brandweer Twente het gedrag van studenten en de verhuurders van studentenhuizen positief beïnvloed kunnen worden om de brandveiligheid in studentenhuizen te optimaliseren.

Vier teams hebben zich hierop gestort en hebben afgelopen week voor de brandweer hun concepten gepitcht. Het is interessant om te zien hoe innovatieve technologieën een praktische toepassing krijgen. Zo heeft de groep die er vandoor ging met de stimuleringsprijs, gewerkt met de nieuwe generatie Virtual Reality brillen. Middels deze bril kan je echt ervaren hoe het is om in een (levens)begreigende situatie te verkeren. Onderstaande film geeft een goede indruk van de dag bij de Risk Factory met Brandweer Twente (credits voor de maker Soroush Meh).

 

De winnaars waren ‘prank mate’, door tijdens hospiteeravonden kleine huishoudelijke ongelukjes te laten gebeuren. Te denken valt aan het ontploffen van de magnetron of het gas dat nog aanstaat. Tijdens het ensceneren van zo’n situatie, wordt er gekeken hoe de woningzoekende op dergelijke situaties reageert, zodat deze er uiteindelijk van kan leren.

24013644584_aef04d5dfd_z
Foto: Sebastiaan Elstgeest.

Voor meer informatie over dit project kan contact opgenomen worden met s.j.g.elstgeest@saxion.nl.

Deel deze pagina