Media Battle

De Media Battle is een onderwijsvorm waarin groepen studenten in een onderlinge competitie binnen een week een concept ontwikkelen op basis van een concrete vraag van opdrachtgevers uit de praktijk. De Media Battle wordt twee keer per jaar georganiseerd voor studenten van Hogeschool Utrecht en Saxion. De vier Battles binnen het project Centrumondernemen & Media Technologie kenden een gemiddelde deelname van 125 derde en vierdejaars studenten. Zij streden in groepen om de vakjury te overtuigen van de crossmediale kwaliteiten van hun concept, met als inzet de felbegeerde Media Battle Bokaal.

De ervaring van deze competitie is dat er in korte tijd een grote hoeveelheid aan creativiteit ontstaat. Een impuls die studenten de mogelijkheid biedt om hun kennis in praktijk te brengen, die ondernemers concrete nieuwe ideeën oplevert en die het onderwijs inzicht geeft in de relatie tussen deze twee actoren. Bovendien levert elke battle vervolgvragen op die binnen het project Centrumondernemen verder uitgewerkt zijn.

Binnen het project Centrumondernemen & Media Technologie zijn een viertal Media Battles georganiseerd, ieder met een ander thema:

  • Centrumondernemerschap
  • Stedelijke Identiteit
  • Stad & Media
  • Evenementen

Contactpersonen

Bezoek de project website

Deel deze pagina