Inspiration to ACT

Door op

Binnen Project Observe doet de Kenniskring Media Technology Design onderzoek naar nieuwe toepassingen van schermtechnologieën. Studenten van de opleiding Kunst & Techniek kregen de opdracht om binnen het vak Inspiration to ACT een interactief concept te ontwikkelen voor een publiek scherm in de binnenstad van Enschede. Hieronder een selectie uit de resultaten.

Color Your City

Mark Folkers ontwikkelde een speelse mogelijkheid tot zelfexpressie op het publieke scherm, waarmee een korte boodschap wordt onthuld. Een combinatie van sensoren zorgt ervoor dat de gebruiker virtueel kleuren naar het scherm kan gooien, waardoor de achterliggende tekst zichtbaar wordt en deze extra aandacht krijgt.

Real Time Open Wifi Data Visualizer

Marnix Smalbil maakt duidelijk dat je bij het gebruik van open wifi mogelijk meer data weggeeft dan je lief is. Gebruikers worden uitgenodigd om verbinding te maken met een gratis wifi-hotspot, waarna ze zichzelf terugzien op het publieke scherm. Niet alleen wordt de gebruiker met een camera getracked, ook recentelijk bezochte locaties en websites zijn voor het hele plein zichtbaar.

Deel deze pagina