Heinze Havinga nieuw lectoraatlid

Door op

Vanaf deze week heeft het lectoraat Media Technology Design een nieuw lid: Heinze Havinga. Na zijn studie Kunst & Techniek, welke net als ons lectoraat ook binnen de Academie Creatieve Technologie valt, is hij als zelfstandig ondernemer begonnen. Hij probeert tijdens zijn werk techniek in te zetten om een mooiere maatschappij te bouwen en nieuwe inzichten te verkrijgen. Hierbij richt hij zich vooral op nieuwe technologie in combinatie met een maatschappelijke kant. Interesses hierbinnen zijn open data, social media en (het organiseren van) hackatons.

Voorheen was Heinze werkzaam bij het lectoraat Crossmedia Business van de Hogeschool Utrecht. Hierbij werkte hij aan het project TesMen: televisie en sociale media netwerken. Heinze speelde hier een rol bij het bepalen van meetinstrumenten, onderzoeksmethodieken en het programmeren.

Naast zijn werkzaamheden bij het lectoraat, is hij momenteel werkzaam bij de opleiding MIC (Media, Informatie & Communicatie) als docent web en infographics. Tevens verzorgt hij lessen binnen de minor Big Data en is hij onderzoeksbegeleider bij Kunst & Techniek.

We zijn zeer verheugd dat Heinze ons team komt versterken!

Deel deze pagina