Dataskyline Coverphoto

Dataskyline en Smart Enschede Platform op FIWARE SUMMIT 2017

Door op

Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag exposeerde Saxion Lectoraat MTD op de FIWARE SUMMIT 2017 in Utrecht. Lector Mettina Veenstra presenteerde hier de actuele projecten van het lectoraat op het gebied van smart cities: de Dataskyline van Enschede en het Smart Enschede Platform.

Presentatie FIWARE SUMMIT 2017

De Dataskyline is een dashboard in de vorm van een skyline, waarop in de ramen van de gebouwen allerlei visualisaties van data uit de stad te zien zijn. De Dataskyline is erop gericht – door het zichtbaar maken van het reilen en zeilen van de stad – discussies en creativiteit aan te jagen om te komen tot oplossingen voor problemen in steden.

Dataskyline FIWARE SUMMIT 2017

Tijdens de pauzes en netwerkmomenten tussen de presentaties werd de Dataskyline aan de bezoekers geëxposeerd, en gingen bezoekers in gesprek met leden van het lectoraat en 100%FAT, technische partner in de ontwikkeling van de Dataskyline.

Op het centrale scherm van de Dataskyline werd bovendien de eerste versie van het recent ontwikkelde Smart Enschede Platform getoond, waar middels case studies en verhalen een koppeling wordt gemaakt tussen beschikbare open data en de toepassing hiervan in de praktijk.

Deel deze pagina