Brain & Technology & Deventer

Door op

In de internationale Saxion-minor “Brain & Technology” verdiepen Nederlandse Hbo-ers en Erasmus-uitwisselingsstudenten uit Europese landen zich gedurende 6 maanden in de interactie tussen mens en machine in de informatie-maatschappij. Ze volgen workshops en collegereeksen op het gebied van ‘persuasive technology‘ en ‘interaction design‘ en krijgen masterclasses van experts. Onder andere zal Robin Effing ze vertellen hoe participatie door inzet van sociale media bevorderd kan worden.

Maar de studenten gaan ook zelf aan de slag. Voor de minor moeten ze hun vers opgedane kennis toepassen op concrete vragen van de gemeente Deventer. Zo gaan ze onderzoeken hoe mediawijsheid kan worden bevorderd om de “digitale kloof” te overbruggen; hoe de binnenstad aantrekkelijker gemaakt kan worden voor bezoekers, of hoe verschillende organisaties die in Deventer gevestigd zijn met elkaar een kenniscluster kunnen gaan vormen. En, last but not least, hoe een braakliggend terrein aan de IJssel aantrekkelijk gemaakt kan worden, bijvoorbeeld door het van extra ‘lagen’ te voorzien (zoals eerder in Westervoort gebeurde).

De opdracht is om technologie op zo’n manier in te zetten, dat mensen spelenderwijs verleid worden om samen te werken, te leren en te genieten van wat in Deventer te vinden is. In juni presenteren de teams hun bevindingen aan de opdrachtgevers van de gemeente Deventer.

Deel deze pagina